Stoofpot van pens en aardappel uit de keuken van zuid afrika ulusu namazambane

Ingrediënten

1 kg gestoomde pens ( bestel bij de slager)
300 gr grote aardappels geschild en in 4 gesneden
1 grote ui fijn geraspt
1 eetlepel kerriepoeder
zout en peper
2,5 liter water

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van pens en aardappel uit de Zuid Afrikaanse keuken

Doe de pens samen met het water in een pan en breng dit aan de kook. Doe dan een deksel op de pan en kook de pens in 3,5 uur zachtjes gaar. Als de pens gaar is voeg dan de aardappels, ui en de kerriepoeder toe en kook de aardappels gaar. Breng op smaak met zout en peper en serveer er de spinazie pap bij.