Stoofpot van lamsvlees recept uit de caribische keuken

Ingrediënten

1 kg schapenvlees in stukjes gesneden
1 dl zonnebloemolie
200 gr ontbijtspek in stukjes gesneden
2 uien fijn gesneden
1 groene paprika in blokjes gesneden
5 teentjes knoflook fijngesneden
1 eetlepel tomatenpuree
200 gr tomaten in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel komijn gemalen
1 eetlepel paprika poeder
1 eetlepel oregano
4 laurierbladeren
2 dl water
2 dl witte wijn
zout en peper
Marinade voor het vlees
2 theelepels zout
Peper uit de molen
Sap van 3 limoenen
eetlepels witte wijn azijn
bloem

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

 

Marineer het vlees minimaal 6 uur in de ingredienten voor de marinade. Dep het dan droog met keukenpapier en rol het door de bloem. Verhit de olie in de pan en bak het vlees aan alle kanten goudbruin.Haal het vlees dan uit de pan en bak het spek kort aan. Voeg dan de uien, paprika en de knoflook toe en bak dit kort mee. Voeg het vlees, kruiden, water en de witte wijn  toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager dek de pan af met een deksel en stoof het vlees in 2 uur gaar. Voeg dan de tomatenpuree toe zodat de saus binding krijgt en breng op smaak met zout en peper. Serveer hier Moros y christianos bij