Stoofpot van kip met gezouten vis recept uit de keuken van mauritius

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees klein gesneden
2 eetlepels masala kerriepoeder
1 ui fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
2 eetlepels verse gember geraspt
4 tomaten in blokjes gesneden
2 dl kippenbouillon
25 gr kikkererwtenmeel aangemaakt met 1 dl water
1 eetlepel tamarinde pasta
150 gr gezouten vis 24 uur in water geweekt en in stukjes gesneden
bloem
koriander
zout en peper
zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van kip met gezouten vis recept uit Mauritius

Stamp de knoflook en de gember tot een pasta in een vijzel. Doe de kippendijenstukjes in een kom en marineer met het gember knoflookmengsel ( 10 minuten). Dep de vis droog met een stukje keukenpapier en haal deze door de bloem. Verhit olie in een pan en bak de vis aan allebei de kanten goudbruin. Haal de vis dan uit de pan en leg deze in een schaaltje. Verhit olie in een pan en bak de kip kort aan. Voeg dan de ui toe en bak dit kort mee. Zet dan het vuur lager en bak de masala kerrie kort mee. Blus af met de kippenbouillon en voeg de tomaten en de tamarindepasta toe. Breng dit aan de kook en voeg dan het kikkerewtenmeel toe. Kook de kip zachtjes gaar en voeg op het laatste moment de stukjes gebakken vis toe. Breng op smaak met zout en peper en garneer af met wat koriander.