Stoofpot van Jackfruit op Indonesische wijze (Vegan) is niet moeilijk om te maken en super gezond! En mooi alternatief voor de Jackfruit is de Hollandse aubergine

Zet een pan met water met wat zout op het vuur en breng dit aan de kook. Voeg dan de Jackfruit toe en laat deze 10 minuutjes zachtjes koken. Giet de jackfruit dan af en spoel de Jackfruit goed koud. Stamp in een vijzel de banaansjalot, rode peper, knoflook, laos, koenjit, gember, witte peper en de ketoembar tot een gladde pasta. Het kan natuurlijk ook dat je alles in de keukenmachine tot een pasta draait!

Stoofpot van Jackfruit op Indonesische wijze ( Vegan)

Verhit de olie in een pan en bak de trassi op laag vuur aan. Meng er dan de kruiden pasta en de sereh door en bak dit op laag vuur 30 seconden mee. Voeg dan de Jackfruit, kokosmelk en het water toe en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager en kook de Jackfruit zachtjes gaar breng het gerecht op smaak met zout en peper. Serveer met een lekker rijst en wat zuur.

Stoofpot van Jackfruit op Indonesische wijze ( Vegan)ook lekker met aubergine

Dit recept is ook lekker om met aubergine te maken ipv van Jackfruit. Snij de aubergine dan in wat grotere stukjes en bestrooi deze met zout. Laat de aubergine minimaal 10 minuten marineren en knijp daarna de aubergine goed uit. Dep de aubergine droog en bak deze goudbruin in olie. Daarna kun je de aubergine bereiden zoals in het tweede gedeelte van dit recept.

Meer heerlijk Indonesische recepten