Stoofpot van geitenvlees recept uit de keuken van jamaica curried goat stew

Ingrediënten

650 gr geitenvlees in kleine stukjes gesneden
1,5 ltr water
2 theelepels verse gember geraspt
1 ui in grove stukken gesneden
1 teentje knoflook fijn gesneden
2 sjalotten fijn gesneden
4 trostomaten zonder het vel in stukjes gesneden
1 eetlepel kerriepoeder
1 theelepel witte peper
1 eetlepel kerriebladeren gedroogd
2 theelepel gerookte paprika poeder
1 eetlepel verse tijm
1 theelepel zout
1 st rode madam Jeanette peper
zonnebloemolie
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Doe het water samen met 1 theelepel zout en de ui in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager voeg het vlees toe en kook dit zachtjes beet gaar. Haal het vlees dan uit de bouillon en bewaar de bouillon voor later. Verhit olie in een pan en bak het vlees goudbruin. Voeg dan de sjalotten, gember, knoflook en peper toe en bak dit kort mee. Voeg dan de tomaten, kerriepoeder, paprikapoeder, peper, kerriebladeren en tijm toe en bak dit kort mee. Blus af met 5 dl van de bewaarde bouillon en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en kook langzaam het vlees verder gaar. Evt zal je nog wat bouillon toe moeten voegen. Breng op smaak met zout en peper.