Stoofpot van aubergine en gedroogde vis naar sri lankaans recept

Ingrediënten

500 gr aubergine in plakken van 1 cm gesneden
1 teentje knoflook fijn gesneden
50 gr gezouten ansjovis
2 rode uien in plakjes gesneden
3 groene bird-eye pepers in stukjes gesneden
2 eetlepels maldive vis chips of vervang dit voor gedroogde sprotjes
½ theelepel chili poeder
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel verse gember geraspt
5 st curry bladeren gedroogd
1 eetlepel mosterdzaad
1 theelepel kardemompoeder
½ theelepel kruidnagelpoeder
1 theelepel suiker
1 theelepel zout
2 eetlepels sushi azijn
1 dl water
zonnebloemolie
zout en peper

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van aubergine en gedroogde vis recept uit Sri Lanka

Doe de knoflook, gember, mosterdzaad, kerriebladeren, kruidnagelpoeder, maldive vis, kardemom, suiker en ½ theelepel zout in de keukenmachine en draai hier een pasta van. Meng de aubergine met de kerriepoeder en 1/2 theelepel zout in een kom en laat dit 5 minuten marineren. Dep dan goed droog en bak de aubergine aan allebei de kanten goudbruin in de zonnebloemolie. Verhit olie in een pan en bak de ui en de bird-eye peper kort aan. Voeg dan de kruidenpasta toe en bak dit kort mee. Voeg dan de gebakken aubergine het water en de azijn toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en breng op smaak met zout en peper.