Stoofpot van aardappel doperwten en komijn recept uit de indiase keuken aloo mutter jeerawala

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie
2 tl komijnzaad
4 tl knoflook gemberpasta
1 groene peper in ringen gesneden zonder zaad
2 el tomaten puree
2 grote aardappels geschild en in blokjes gesneden
3 dl water
2 tl kurkuma
150 gr Doperwten
Zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Stoofpot van aardappel en komijn uit de keuken van India

Bereiding:

Verhit de olie in een pan en bak de komijnzaad op een laag vuur voor ongeveer 1 minuut.Voeg de knoflook gemberpasta en de peper toe en bak dit 1 minuut mee.Voeg de tomatenpuree , water en de kurkuma toe en breng dit aan de kook.Voeg de aardappels toe en doe een pan op de deksel.Kook de aardappels bijna gaar en voeg de doperwten toe.Kook de aardappels gaar en breng de curry op smaak met wat zout.