Stoofpot van rundvlees in een saus van tamarinde naar Filipijns recept
Snij het stoofvlees in stukjes van 2 bij 2 cm. Breng het water aan de kook voeg dan het vlees toe en laat dit op een laag vuurtje 10 minuten zachtjes doorkoken. Schep dan de schuimlaag af die er aan de bovenkant is ontstaan en voeg de tomaten, bird eye peper en de tamarinde toe. Laat het vlees dan in 40 minuten zachtjes pruttelen en voeg de aardappels toe. Laat de stoofpot 20 minuten zachtjes verder koken en voeg de kousenband en de vissaus toe. Kook de groenten zachtjes gaar en voeg de waterspinazie toe. Laat de stoofpot nog 2 minuten zachtjes doorkoken en breng op smaak met peper uit de molen en evt nog wat extra vissaus. Serveer gekookte rijst bij dit gerecht.
De waterspinazie ( morning glory) kun je vinden in de toko. Mochten ze het niet verkopen dan kun je dit vervangen voor wilde spinazie.