Stoofperen brood pudding

Ingrediënten

15 plakjes oud brood in blokjes gesneden ( mag van alles zijn)
3 dl melk
2 dl slagroom zonder suiker
150 gr suiker
tl zout
6 eieren
merg van ½ vanillestokje
1 tl kaneel
200 gr stoofperen gegaard
boter voor het insmeren van de vorm
2 el kaneelsuiker

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je broodpudding met stoofperen van restjes brood

Doe de  melk, slagroom, zout, eieren, vanillemerg en de kaneel in een kom en meng dit goed door elkaar.Voeg dan het brood toe en laat dit 10 minuten weken.Smeer ondertussen een vorm in met boter.Voeg na 10 minuten de stoofperen toe en roer dit voorzichtig door.Stort deze massa in de vorm en bestrooi het met de kaneelsuiker.Bak de broodpudding in een oven van 170c in ongeveer 40 minuten goudbruin.Tip: je kunt er van alles aan toevoegen chocolade, rozijnen, gesuikerde vruchten enz enz