Stokvis beignets recept uit de caribische keuken stamp-and-go

Ingrediënten

250 gr stokvis
250 gr bloem
1 theelepel zout
3 dl melk
2 theelepel bakpoeder
1 bosui fijngesneden
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 rode peper zonder zaad fijngesneden
2 dl olie

BBQ kookworkshop

  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • prijs is gebaseerd op minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 62,50 euro p.p.

Bereiding

Beignet van stokvis recept uit de Caribische keuken

Week de vis 12 uur in koud water. Giet de vis dan af en doe deze in een pan, giet hier water op totdat de vis net onderstaat.Breng de pan aan de kook en laat de vis in 10 minuten zachtjes gaar worden. Giet dan de vis af en verwijder het vel en de graatjes en trek de vis in kleine stukjes.Meng de bloem en het zout in een komvoeg de melk toe en roer dit tot een dik beslag. Voeg dan bakpoeder, uien, knoflook en de rode peper toe en roer dit goed door.Verhit de olie in een Tefal pan en maak met behulp van de ijsknijper balletjes van de massa. Bak de balletjes goudbruin aan allebei de kanten haal dan uit de pan en laat de balletjes uitlekken op keukenpapier.