Werkwijze kip

Verhit het  ganzenvet tot 80 c. Strooi peper en zout over de kippendijenstukken en gaar deze zachtjes in het ganzenvet. Haal de kip als deze gaar is uit het ganzenvet en leg de kip op een bakplaat met bakpapier. Bak de kip in een oven van 200c in ongeveer 10 minuten goudbruin.

Werkwijze Knolselderij

Doe de knolselderij in een pan met net zo veel water tot dat deze onderstaan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de knolselderij zachtjes gaar worden. Giet dan de knolselderij af stamp de knolselderij fijn en voeg olijfolie, nootmuskaat, zout en peper toe.

Bospadenstoelen

Verhit olie in een wok en bak de knoflook en sjalot kort aan. Voeg dan de bospadenstoelen toe bak totdat deze gaar zijn en breng op smaak met zout en peper.

Paarse aardappels

Breng een pan met water en wat zout aan de kook en blancheer daar de aardappels in. Als deze beetgaar zijn doe ze dan in een kom met water en laat afkoelen.

Afwerking

Meng op het laatste moment de waterkers voorzichtig door de warme knolselderij puree en presenteer dit samen met de kip, aardappels en de bospadenstoelen op een mooie bord.Garneer af met een takje waterkers.