Spiesjes van citroengras met gamba

Ingrediënten

10 stengels van citroengras ( te koop in de toko
600 gr gamba’s schoongemaakt
3 teentjes knoflook fijngesneden
½ bosje lente ui fijngesneden
2 eetlepels fijngesneden koriander
1 rode peper zonder het zaad fijngesneden
1 theelepel bruine suiker
Sap van 1 limoen
3 eetlepels thaise vissaus
2 eetlepels thaise rode curry pasta ( recept staat op de site)
2 theelepels maïzena
Zout en peper

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Spiesjes van citroengras met gamba naar Thais recept

Doe de gamba’s, knoflook, rode peper, suiker, limoensap, thaise currypasta, maizena, vissaus en wat zout en peper in een keukenmachine en draai dit tot een gladde massa.Haal de massa uit de keukenmachine en doe dit in een kom.Voeg de lente ui en de koriander toe en roer dit goed door.Verdeel de massa in 10 gelijke stukken en druk dit rond het uiteinde van de stengels citroengras.Bak de citroengras spiesje in de oven of op de grill gaar en serveer en een zoete dip bij.