Spiesje van kip met stroop en togarashi peper voor de bbq

Ingrediënten

500 gr kippendijenvlees in stukjes gesneden
½ eetlepel verse gember geraspt
½ theelepel zout;
100 gr appelstroop
1 theelepel Shichimi Togarashi
0,5 dl appelsap
100 gr gedroogde appel in klein stukjes gesneden
appelstroop

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Inclusief de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70 euro p.p.

Bereiding

Meng in een kom het kippenvlees met het zout, Shichimi Togarashi, gember, appelstroop en appelsap goed door elkaar en laat dit minimaal 15 minuten marineren. Prik het vlees dan op de spiesjes en rooster op een lage temperatuur gaar op de BBQ.  Smeer op het laatste moment de spiesjes in met wat appelstroop en strooi er de blokjes gedroogde appel overheen.