Spicy gehaktballetjes met limoengras uit de Laotiaanse keuken

Ingrediënten

500 gr half om half gehakt
4 st sjalot fijn gesneden
2 el geraspte kokos
4 teentjes knoflook fijn gesneden
3 limoenblaadjes fijn gesneden
4 st jonge citroengras fijn gesneden
1 tl witte peper gemalen
2 tl suiker
3 eetlepels oestersaus
3 eetlepels  soja saus
2 eieren
1 stukje rode chilipeper fijn gesneden
1 el koriander fijn gesneden
1 th zout
Zonnebloemolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Doe de citroengras, limoenblaadjes, chilipeper, sjalot, knoflook, koriander en het zout in een vijzel en stamp dit tot een pasta. Haal de pasta dan uit de vijzel en doe deze in een kom. Voeg dan het gehakt, eieren, kokos, oestersaus, suiker, sojasaus en witte peper toe en meng dit goed door. Vorm 20 balletjes van de gehakt mix en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de balletjes plat besmeer ze met wat zonnebloemolie en bak ze dan af in een oven van 180c ( 15 minuten). Serveer er dip van aubergine en sjalotten bij.