Spice wise creme van donkere chocolade met limoen en vanille

We dragen bij Keukenvuur graag bij aan de ontwikkeling om te koken met minder zout of dat zelfs helemaal zoutloos te doen. Daarom gebruiken we het boek Spice Wise van Michel Hanssen tijdens de workshop. We gebruiken het boek om zelf te leren de kruidenmengsels te maken en daar meteen mee te koken in de verschillende smaakvolle gerechten. Op die manier krijg je het zoutloos koken goed onder de knie, onder begeleiding van een professionele chef-kok.

Spice wise creme van donkere chocolade met limoen en vanille

Bereiding

Week de gelatine in koud water. Doe de slagroom met de limoenblaadjes, Jamaicaanse peperbes en de vanillesuiker in een pan en breng dit zachtjes aan de kook. Laat de vanillesuiker 1 minuten zachtjes mee trekken. Knijp het overtollige water uit de gelatine en voeg dit toe. Zet het vuur laag voeg de chocolade toe en blijf goed roeren. Als de chocolade is opgelost haal de pan dan van het vuur en giet de massa door een zeefje. Giet de massa dan in een maatbeker en verdeel dit over de vormpjes. Laat deze vormpje minimaal een uur in de koelkast staan.

Boek Spice Wise als onderdeel van de workshop

Meer info kookworkshop Spice Wise koken zonder zout. Lees ook ons blog Het kan écht: lekker koken met minder zout