Spekkoek recept zelfgemaakt

Ingrediënten

400 gr zachte boter
250 gr witte basterdsuiker
2 zakjes vanillesuiker
10 st eieren
100 gr bloem
8 tl kaneel
4 tl gemalen anijs
3 tl kruidnagelpoeder
2 tl nootmuskaatpoeder
2 tl kardamonpoeder
snufje zout
100 gr gesmolten boter

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken tijdens een kookworkshop bij kookstudio keukenvuur
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Recept voor het maken van spekkoek in verschillende kleuren

Doe de boter samen met de vanillesuiker, zout en de basterdsuiker in een keukenmachine en klop dit totdat de boter wit is. Splits de eieren in eiwit en dooiers en voeg de dooiers beetje voor beetje aan botermengsel toe en draai dit tot een gladde massa. Zet dan de keukenmachine uit.Klop ondertussen de eiwitten met een mixer stevig en roer dit voorzichtig door het botermengsel. Voeg dan de bloem en het zout toe. Verdeel nu het basisbeslag in twee kommen en meng door 1 kom de specerijen zodat dit beslag donker word. Beboter een springvorm van 28cm en giet hier een dun laagje wit beslag in. Bak de springvorm met het beslag 4 minuten op 200 c totdat het net droog is. Haal dan de springvorm uit de oven en smeer de laag in met iets gesmolten boter.Schenk op de gedroogde laag een dun laagje bruin beslag en bak dit weer 4 minuten op 200c. Herhaal dit totdat de vorm vol is. Tip: Spekkoek is het allerlekkerst als je het een nachtje laat rusten.