SPEKKOEK RECEPT ZELFGEMAAKT

Recept voor het maken van spekkoek in verschillende kleuren

Recept voor het maken van spekkoek in verschillende kleuren

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 400 gr zachte boter
– 250 gr witte basterdsuiker
– 2 zakjes vanillesuiker
– 10 eieren
– 100 gr bloem
– 8 theelepels kaneel
– 4 theelepels gemalen anijs
– 3 theelepels kruidnagelpoeder
– 2 theelepels nootmuskaatpoeder
– 2 theelepels kardamonpoeder
– Snufje zout
– 100 gr gesmolten boter

Recept voor het maken van spekkoek in verschillende kleuren

Bereiding:
Doe de boter samen met de vanillesuiker, zout en de basterdsuiker in een keukenmachine en klop dit totdat de boter wit is.

Splits de eieren in eiwit en dooiers en voeg de dooiers beetje voor beetje aan botermengsel toe en draai dit tot een gladde massa.

Zet dan de keukenmachine uit.Klop ondertussen de eiwitten met een mixer stevig en roer dit voorzichtig door het botermengsel.

Voeg dan de bloem en het zout toe.

Verdeel nu het basisbeslag in twee kommen en meng door 1 kom de specerijen zodat dit beslag donker word. Beboter een springvorm van 28cm en giet hier een dun laagje wit beslag in.

Bak de springvorm met het beslag 4 minuten op 200 c totdat het net droog is.

Haal dan de springvorm uit de oven en smeer de laag in met iets gesmolten boter.Schenk op de gedroogde laag een dun laagje bruin beslag en bak dit weer 4 minuten op 200c.

Herhaal dit totdat de vorm vol is. Tip: Spekkoek is het allerlekkerst als je het een nachtje laat rusten.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise kookworkshop volgen
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept
lokale markt Siep Raep Cambodja
Cambodjaanse salade van groen mango gerookte vis en gedroogde garnalen