Speculaas rijst met pepernoten dessert voor sinterklaas avond

Ingrediënten

250 gr dessertrijst
1,2 ltr water
½ theelepel zout
Rasp van 1 limoen
1 eetlepel speculaaskruiden
1 blikje gecondenseerde melk
75 gr suiker
30 gr rozijnen geweld
1 vanillestokje in de lengte opengesneden
0,5 dl speculaaslikeur ( voor kinderen kun je een kaneelsiroop van monin gebruiken)

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Speculaas rijst met pepernoten dessert voor sinterklaas avond

 

Doe het water samen met het zout, vanillestokje, limoen,  speculaaskruiden , rijst en de suiker in een pan. Breng dit aan de kook en zet dan het vuur lager. Kook de rijst op laag vuur al roerend in 15 minuten gaar.  Voeg dan het blikje gecondenseerde melk en de rozijnen toe en de rijst onder en kook onder  voortdurend roeren nog 4 minuten door. Verwijder dan het vanillestokje uit de rijst en roer er de speculaaslikeur door. Verdeel de speculaasrijst over de kommetjes. Zet de vormpjes in de koelkast en laat minimaal 20 minuten goed doorkoelen. Strooi er voor het serveren nog wat gebroken pepernoten over.

Bekijk ook eens ons blog over de geschiedenis van strooigoed