Speculaas chocolade glazuur voor de lekkerste sinterklaastaart

Ingrediënten

2,5 dl slagroom
1 vanillestokje
500 gr donker chocolade
1 l speculaaskruiden
50 gr boter
25 gr glucose

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Speculaas chocolade glazuur voor de lekkerste Sinterklaastaart

Verwarm de room , boter en het opengesneden vanillestokje in een pan en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen. Verwijder dan het vanillestokje eruit schraap het merg uit het stokje en doe dit terug in de pan. ( het restant van het stokje kun je op suiker bewaren). Voeg de in stukjes gesneden chocolade toe en de speculaaskruiden en blijf goed roeren totdat alle chocolade opgelost is. Laat de chocoladeglazuur afkoelen tot kamertemperatuur en verwerk op de Sinterklaas Chocoladetaart met speculaas roomtruffelvulling.

Wat je over houdt aan glazuur kun je in een plastic bakje in de koelkast bewaren. Je kunt het vanillestokje hergebruiken om er vanillesuiker van te maken. Meng dan het vanillestokje met 150 gr suiker in een weckpot en schud de weckpot goed door elkaar.Laat het vanillestokje er minimaal een week inzitten en de vanillesuiker is klaar voor gebruik.