Sosaties recept zuid afrikaanse keuken

Ingrediënten

500 gr varkenshaas in blokjes van 2,5 cm
2 grote uien
2 el bruine suiker
Olie om de uien in te fruiten
100 gr abrikozenjam
2 tenen knoflook fijngesneden
2 laurierblaadjes
3 eetlepels kerriepoeder
0,5 dl blanke wijnazijn
1 el zout
1 theelepel peper
100 gr ontbijtspek
100 gr gedroogde abrikozen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Sosaties met gedroogde abrikozen recept uit de keuken van Zuid Afrika

 

Pel de uien en snijd ze in kwarten en dan overlangs nog eens doormidden, zodat je 8 stukken hebt. Haal de laagjes van elkaar los en fruit ze in wat olie totdat ze wat zachter zijn +/- 2 a 3 minuten (ze hoeven niet te kleuren of volledig gaar te worden). Voeg dan alle ingrediënten, behalve het spek en de abrikozen, samen in een grote kom en laat het vlees hier 12 uur in marineren in de koelkast.Week de abrikozen een uur in lauw water.Rijg dan het vlees op de pennen in de volgorde vlees, opgerold plakje spek, ui en abrikoos.Rooster de spiesen in een koekenpan of op de barbecue.