Soft shell krab recept gefrituurd cua dong chien

Ingrediënten

6 st soft shell krab ontdooid en schoongemaakt
80 gr bloem
50 gr rijstbloem
rijstebloem om de krab in te paneren
½ theelepel zout
2,5 dl spa rood ( ijskoud )

Streetfood kookworkshop

kookworkshop aanbieding
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen

Normaal: 62,50 euro p.p.

Nu: 57,50 euro p.p.

Bereiding

Soft shell krab is bijna niet vers te krijgen in Nederland. In dit recept zijn wij uitgegaan van soft shell crab die je in de dv kunt vinden bij de toko of anders bij een goede visboer kunt bestellen. Het recept is zeer de moeite waar om te proberen. In het recept hebben wij ook een link gezet naar een filmpje dat je uit legt hoe je de soft shell crab moet schoonmaken. De stukken gefrituurde soft shell crab worden ook wel geserveerd als garnituur in de verse Vietnamese loempia.

Zo maak je soft shell krab naar Vietnamees recept

Meng de bloem met de rijstbloem en het zout in een kom goed door elkaar. Voeg dan de spa rood toe en roer dit goed door totdat je een mooie glad beslag hebt. Dep de krabben goed droog met wat keukenpapier en paneer ze dan in de rijstebloem. Frituur de krabben goudbruin op 180c en haal ze dan uit de frituur. Laat even uitlekken op wat keukenpapier en serveer er de chili zout bij . Zo maak je soft shell krab schoon .