Sofrito de basissaus voor veel cubaanse gerechten

Ingrediënten

2 grote uien fijngesneden
1 groene paprika fijngesneden
6 teentjes knoflook fijngesneden 1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel gedroogde oregano
3 st laurierblad
6 vleestomaten in stukjes gesneden
4 eetlepels olijfolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak de ui en knoflook op laag vuur aan. Voeg de paprika toe en bak deze kort mee. Voeg dan de tomaten en de rest van de ingredienten toe. Stoof dit 40 minuten op laag vuur en dan is de basis saus klaar. Deze basis saus word gebruik bij gerechten met bonen, vlees, vis en aardappels.