Soezen recept de Bijenkorf

Ingrediënten

4 dl melk
200 gr boter
200 gr bloem
8 eieren
2 gr zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Doe de melk en de boter in een pan en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg dan de bloem toe. Roer dit goed door zodat je een deegbal krijgt. Laat de deegbal 2 minuten onder voortdurend roeren langzaam garen en haal de pan dan van het vuur. ( de deegbal is goed gaar als de buitenkant van de deegbal wat vettig aanvoelt). Voeg dan een voor een de eieren toe en meng goed door. Laat dit mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en doe  het deeg in een spuitzak. Spuit op een met bakpapier belegde plaat bolletjes deeg ter grote van een 2 euro munt (spuit ze wel met minimaal 5 cm afstand naast elkaar ). Bak de soezen af op 170c