Soep van zoete aardappel en rode linzen

Ingrediënten

2 eetlepels olijfolie
1 grote ui fijngesneden
300 gr zoete aardappelen geschild en kleingesneden
100 gr winterpeen geschild en kleingesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1 rode peper zonder het zaad fijngesneden
1 theelepel geraspte gember fijngesneden
100 gr ongekookte rode linzen
1,5 liter groentebouillon
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Soep van zoete aardappel linzen en verse gember

Doe de olie in een pan en bak de ui, aardappel, winterpeen, knoflook, peper en de gember kort aan.Blus dit af met de groentebouillon en breng aan de kook.Voeg dan de linzen toe zet het vuur lager en en kook zachtjes gaar.Draai de soep glad met de staafmixer en breng op smaak met zout en peper.

Heerlijk met Italiaans rozemarijnbrood