Soep van zeeduivel recept uit de spaanse keuken sopa de rape

Ingrediënten

1 hele zeeduivel vuil ( met kop ) +/- 1,5 kg
3 ltr water
2 st laurierblad
2 eetlepels verse oregano
1 eetlepel verse peterselie
1 ui fijn gesneden
75 gr amandelen
40 gr hazelnoten
2 teentjes knoflook
100 gr witbrood zonder korst
1/6 bosje peterselie fijn gesneden
1 theelepel saffraanpoeder
3 trostomaten zonder het vel en zaad in stukjes gesneden
½ theelepel nootmuskaatpoeder
zonnebloemolie
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Soep van zeeduivel met hazelnoten en saffraan uit de Spaanse keuken

Snij de kop van de zeeduivel af en maak deze schoon zodat je 2 filets overhoud ( snij de filets in dunne plakjes). Doe alle afsnijsels van de zeeduivel , kop en de ui samen met het water in een pan en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur lager schep het schuim af en voeg de oregano, laurier en de peterselie toe. Laat dit op laag vuur 35 minuten zachtjes trekken en zet dan het vuur uit. Passeer de visbouillon door een doek en doe de bouillon weer in een pan. Laat de bouillon zachtjes tot de helft inkoken. Verhit olie in een pan en bak op laag vuur de hazelnoten, amandelen en de knoflook goudbruin. Zet dan het vuur uit en draai dit samen met de tomaten, witbrood, peterselie, nootmuskaat en saffraan tot een puree. Voeg dit aan de visbouillon toe en laat dit even mee trekken. Voeg dan de in plakjes gesneden zeeduivel toe en maak deze zachtjes gaar. Zet dan de soep uit en breng op smaak met zout en peper.