Soep van zeeduivel met hazelnoten en saffraan uit de Spaanse keuken
Snij de kop van de zeeduivel af en maak deze schoon zodat je 2 filets overhoud ( snij de filets in dunne plakjes). Doe alle afsnijsels van de zeeduivel , kop en de ui samen met het water in een pan en breng deze aan de kook. Zet dan het vuur lager schep het schuim af en voeg de oregano, laurier en de peterselie toe. Laat dit op laag vuur 35 minuten zachtjes trekken en zet dan het vuur uit. Passeer de visbouillon door een doek en doe de bouillon weer in een pan. Laat de bouillon zachtjes tot de helft inkoken. Verhit olie in een pan en bak op laag vuur de hazelnoten, amandelen en de knoflook goudbruin. Zet dan het vuur uit en draai dit samen met de tomaten, witbrood, peterselie, nootmuskaat en saffraan tot een puree. Voeg dit aan de visbouillon toe en laat dit even mee trekken. Voeg dan de in plakjes gesneden zeeduivel toe en maak deze zachtjes gaar. Zet dan de soep uit en breng op smaak met zout en peper.