Soep van witte bonen recept met spicy marokkaanse worstjes

Ingrediënten

300 gr gedroogde witte bonen
2 ltr water
1 ui fijn gesneden
2 teentjes knoflook fijn gesneden
2 theelepel pimenton de la Verra
1 theelepel komijn poeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
2 trostomaten zonder vel in kleine stukjes gesneden
1 eetlepel korianderblaadjes fijn gesneden
1 eetlepel platte peterselie fijn gesneden
200 gr merquez worstjes gegaard en in stukjes gesneden ( te koop bij de Marokkaanse slager)
olijfolie
sap van een citroen
zout en peper

Maleise kookworkshop

Maleise kookworkshop
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
  • Ex de BTW

Normaal: 75 euro p.p.

Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.

Bereiding

Soep van witte bonen met pittige Marokkaanse worstjes

Doe de bonen in een grote kom en vul deze met ruim water ( laat de bonen 24 uur weken).Giet ze dan na 24 uur af. Verhit olie in een pan en bak de ui en knoflook kort aan. Voeg dan de bonen, water, pimenton de la verra, komijn, zout, peper, trostomaten, koriander en de peterselie toe en breng dit aan de kook. Laat de bonen zachtjes gaar worden en voeg dan de in stukjes gesneden worst en de olijfolie toe. Breng op smaak met olijfolie,citroensap, zout en peper.