Soep van pijnboompitten recept uit australie bunya nut soup

Ingrediënten

200 gr Bunya nut ( vervangen we door pindakaas )
2 ltr groentebouillon
6 aardappels geschild en in grove blokjes gesneden
1 st prei in ringen gesneden ( alleen het witte gedeelte )
1 ui fijngesneden
2 stuks bosui in kleine ringen gesneden
2 eetlepels pijnboompitten
3 st laurierblad
Zout
Peper uit molen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Soep van pijnboompitten recept uit de keuken van Australie

Doe de pindakaas, laurierbladeren, aardappels, prei, ui en de groentebouillon in een pan en breng dit aan de kook.Zet dan het vuur lager en kook de aardappels zachtjes gaar in +/- 15 minuten.Verwijder de laurierbladeren uit de pan en draai met behulp van de staafmixer de soep glad.Breng op smaak met zout en peper en garneer de soep af met de pijnboompitten en de bosui.De Bunya noot lijkt een beetje op een pijnboompit maar is alleen wat groter