Soep van pastinaak en knoflook

Ingrediënten

4 teentjes gefermenteerde knoflook fijngesneden
4 el olijfolie
1 grote ui fijngesneden
1,5 liter kippenbouillon
2 limoenblaadjes
5 grote pastinaken fijngesneden
1 dl slagroom
geraspte schil van een halve limoen
peper en zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Soep van pastinaak limoen en gefermenteerde knoflook

Verhit de olie in een kleine pan en bak op laag vuur de knoflook en de uien aan.Voeg dan de pastinaken en het limoenblad toe en bak deze op laag vuur kort mee.Blus dit af met de kippenbouillon en kook de pastinaken gaar.Zet dan het vuur lager en draai de soep glad met de staafmixer.Tip: vervang de kippenbouillon voor groentebouillon en je hebt een lekker vegetarische alternatief.