Soep van mais recept uit de mexicaanse keuken pozole soep

Ingrediënten

1 kg rode punt paprika
250 gr geroosterde bbq kip
2,5 ltr water
200 gr gedroogde maiskorrels (Pozole)
2 uien fijn gesneden
1/3 bosje koriander fijn gesneden
2 lt kippenbouillon
¼ savooiekool kool fijn gesneden
5 teentjes knoflook fijn gesneden
2 limoen in partjes gesneden
1 eetlepel verse oregano
olijfolie
zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Soep van mais recept uit de mexicaanse keuken pozolo soep

Doe de posole in een kom en vul deze met ruimt water ( laat 10 uur weken). Giet de posole op een zeef en doe de posole in een pan. Voeg hier het water en 3 teentjes knoflook aan toe en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de posole zachtjes gaar worden. Als de posole gaar is giet deze dan af en doe in een kom. Bak de punt paprika’s 15 minuten in een oven van 220c totdat deze goed donker zijn. Haal de paprika’s dan uit de oven doe in een bak en sluit de bak af met een deksel. Laat de paprika’s afkoelen en verwijder dan het donker vel en de zaadjes en doe de paprika’s in een kommetje( met het vocht van de paprika’s). Verhit de olie in een pan en bak de uien en de knoflook op laag vuur kort aan en stoof deze zachtjes gaar. Zet dan het vuur uit en doe dit mengsel in de keukenmachine. Voeg de paprika’s, oregano, kippenbouillon en de posole toe en draai dit glad. Giet de inhoud van de keukenmachine in een pan en breng alles weer aan de kook. Zet dan het vuur lager en breng de soep op smaak met zout en peper. Serveer in een kom met de savooie kool ,koriander, bbq kip en de partjes limoen apart erbij.