Soep van kikkererwten en pasta uit de italiaanse keuken pasta e ceci

Ingrediënten

450 gr gedroogde kikkererwten
2,5 ltr kippenbouillon
1 theelepel dubbel koolzuur soda
olijfolie
3 teentjes knoflook fijn gesneden
100 gr pancetta fijn gesneden
1 kleine rode peper fijn gesneden
100 gr ditali rigata
1/3 bosje peterselie fijn gesneden
zout
peper uit de molen

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Kikkererwtensoep met pancetta uit de Italiaanse keuken

Doe de kikkererwten in een kom vul deze met koud water en laat dit 24 uur weken. Giet na 24 uur de kikkererwten af en doe deze in een pan met water tot ze net onderstaan en voeg dan de dubbelkoolzuursoda toe. Breng het water aan de kook zet dan het vuur uit en giet de kikkererwten op een vergiet en spoel na met koud water. Doe de kikkererwten dan in een kom en zet apart. Verhit de olijfolie in een pan en bak de pancetta kort aan. Voeg dan de knoflook en de rode peper toe en bak deze kort mee. Voeg dan de kikkererwten en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de kikkererwten bijna zachtjes gaar worden. Voeg dan de pasta toe en kook deze mee totdat deze gaar is. Voeg op het laatste moment de peterselie toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Lekker met Toscaans brood