Soep van hollandse garnalen bisque

Ingrediënten

500 gr Hollandse garnalen doppen (schalen)
200 gr ui in blokjes gesneden
100 gr winterpeen in blokjes gesneden
100 gr prei in ringen gesneden (alleen witte gedeelte)
2 eetlepels tomatenpuree
2 teentje knoflook
3 dl witte wijn
1 dl olijfolie
2 takjes peterselie
3 liter gevogelte bouillon
Zout en peper
1 teentje knoflook fijngesneden

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

soep van hollandse garnalen bisque van hollandse garnalen

Verwarm een pan met olie voeg de ui, winterpeen, knoflook en prei toe en bak dit kort aan. Voeg nu de garnalen toe en bak die 3 minuten mee.Zet nu het vuur halfhoog en voeg de tomaten puree toe en laat dit 2 minuten zachtjes meestoven.Blus het mengsel nu af met de witte wijn en gevogelte bouillon en breng het aan de kook. Verwijder het overtollige schuim en voeg de peterselie toe. Laat de bisque 30 minuten zachtjes pruttelen.Draai na 30 minuten de soep glad met behulp van een staafmixer en zeef de bisque door een bolzeef. Breng de bisque daarna weer aan de kook en breng op smaak met zout en peper.