Soep van amandelen recept sopa de almendras

Ingrediënten

250 gr amandelen
100 gr gerookte amandelen
1 ltr kippenbouillon
1 teentje knoflook fijn gesneden
150 gr witbrood zonder de korstjes
½ theelepel komijnpoeder
½ theelepel zout
2 eetlepels sherry azijn
1 theelepel saffraanpoeder
olijfolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Soep van gerookte amandelen en sherry Sopa de Almendras

Verhit de olijfolie in een pan en bak op laag vuur de knoflook en de amandelen bijna goudbruin. Zet dan het vuur uit en draai dit samen met 4 dl kippenbouillon,sherryazijn, komijnpoeder, zout, saffraan en het brood fijn in de blender. Verhit de rest van de bouillon in een pan en voeg het amandelmix toe. Breng dit aan de kook zet dan het vuur uit en breng op smaak met wat olijfolie.