Snelle Apfelstrudel

Ingrediënten

1 pak Brickdeeg
500 gr appels geschild en in blokjes gesneden
50 gr rozijnen geweld
200 gr cake in blokjes gesneden
1 eetlepel suiker
1 theelepel kaneel
1 st eiwit
kaneelsuiker

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Meng de appels met de rozijnen, cakeblokjes, suiker en kaneel voorzichtig door elkaar. Leg een brickdeegplak op de werkbank. Vul een vormpje met appelvulling leg dit aan het begin van de deegplak en spreid dit een beetje uit. Smeer de zijkanten en het uiteinde van de brickdeeg in met wat eiwit. Vouw de zijkanten van het brickdeeg over de appelvulling. Rol dan het uiteinde van de brickdeeg naar voren zodat je een loempia vorm gaat krijgen.eg het pakketje dan op een met bakpapier beklede bakplaat. Als alle pakketjes gemaakt zijn besmeer ze dan met wat eiwit en bestrooi met kaneelsuiker. Bak af in een oven van 200c +/- 15 minuten.

Snelle Apfelstrudel is een strudel op basis van brickdeeg. Mocht je dit niet kunnen kopen dan kun je evt ook filodeeg gebruiken. Heb je tijd genoeg dan is het ook leuk om zelf studeldeeg te maken