Snel recept voor vietnamese visfilet gebakken in banaanblad en specerijen

Ingrediënten

3 kleine visjes heel
2 grote banaanbladeren in 3 stukken gesneden
2 theelepels fijngesneden sjalot
1 theelepel gemalen geelwortelpoeder
1 theelepel Chinese kippenbouillon poeder
½  theelepel zout
½ theelepel gemalen peper
1 stuk citroengras heel fijngesneden
2 eetlepels oestersaus
10 limoenblaadjes stukgescheurd
10 st Thaise basilicum blad
½ theelepel sesamolie

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Vietnamese visfilet gebakken in banaanblad en specerijen

Maak de vis goed schoon en snij de visfilets afhankelijk van de grote van de filet in 2 of 3 stukken. Marineer de visfilet met sjalot, geelwortel, kippenbouillon, zout, peper, citroengras, oestersaus, limoenblad, basilicum en de sesamolie. Vouw de in Vietnamese specerijen gemarineerde vis dan in de banaanbladeren tot 10 pakketjes en leg de pakketjes op een bakplaat. Bak de vis op 180c in 15 minuten gaar.

Serveer bij deze Vietnamese visfilet gebakken in banaanblad en specerijen het zoetzuur van groenten en fruit