Snel en makkelijk te maken Crème karamel recept voor oven of steamer

Snel en makkelijk te maken Crème karamel recept voor oven of steamer

Werkwijze basis crème karamel

Doe 4 dl melk met het suiker en de merg van een vanillestokje in een pan en verwarm dit net zo lang totdat de suiker goed is opgelost. Giet dit mengsel dan in een kom en laat goed afkoelen. Voeg dan de rest van de melk en de eieren toe en meng dit goed door.

Voor de karamel saus

Verwarm de boter en de suiker in een pannetje totdat deze begint te karamelliseren. Blus de karamel af met het water en citroensap en breng de saus weer goed aan de kook. Zet dan het vuur lager en laat de saus inkoken tot de gewenste dikte. Vul de vormpjes met een beetje van de karamel saus en laat deze goed koud worden. Als de karamelsaus hard is kun je verder met de afwerking.

Afwerking

Verdeel de basis crème karamel over de vormpjes. Gaar de crème karamel au bain-marie in de oven in +/- 35 minuten. De gaar tijd is ook afhankelijk van de vorm die je gebruikt. Mocht je de beschikking hebben over een stoomoven dan kun je dit gerecht daar ook in bereiden. Zet de stoomoven dan op 80c en dek de vormpjes goed af met plastic folie de gaar tijd zal dan ongeveer 18 tot 20 minuten zijn. Deze basis creme karamel kun je zo eten of in combinatie met andere desserts. Wil je eens iets bijzonders proberen? Serveer deze crème dan eens met de Halo Halo Supreme uit de Philipijnse keuken