De smaakmaker baath masala voor rijst uit de keuken van india

Ingrediënten

40 gr  gele linzen gespleten( channa dal)
60 gr witte linzen  gespleten( urid dal)
4 gedroogde rode pepers
5 st kruidnagel
3 el korianderzaad
3 el geraspte kokos
1 tl kaneelpoeder
1 tl kardemon poeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

De smaakmaker Baath masala voor rijst uit de keuken van India

Bereiding:
Verhit een tefalpan en rooster de linzen al roerend op laag vuur in 40 seconden aan. Voeg dan de peper, kruidnagel en de koriander toe en rooster deze 20 seconden mee. Voeg dan de geraspte koks toe en rooster deze mee totdat deze goudbruin is. Haal dan de pan van het vuur en laat de kruiden afkoelen. Draai dit mengsel samen met de kaneelpoeder en de kardemonpoeder fijn in een keukenmachine.