Recepten
Zoek de lekkerste recepten
Home » Recepten » Basisrecepten » De smaakmaker baath masala voor rijst uit de keuken van india
De smaakmaker baath masala voor rijst uit de keuken van india
Ingrediënten
40 gr gele linzen gespleten( channa dal)
60 gr witte linzen gespleten( urid dal)
4 gedroogde rode pepers
5 st kruidnagel
3 el korianderzaad
3 el geraspte kokos
1 tl kaneelpoeder
1 tl kardemon poeder
Maleise kookworkshop
- Inclusief (alcoholische) consumpties
- Prijs gebaseerd op minimaal 10 personen
- Ex de BTW
Normaal: 75 euro p.p.
Nu: 70, pp ex BTW euro p.p.
Bereiding
De smaakmaker Baath masala voor rijst uit de keuken van India
Bereiding:
Verhit een tefalpan en rooster de linzen al roerend op laag vuur in 40 seconden aan. Voeg dan de peper, kruidnagel en de koriander toe en rooster deze 20 seconden mee. Voeg dan de geraspte koks toe en rooster deze mee totdat deze goudbruin is. Haal dan de pan van het vuur en laat de kruiden afkoelen. Draai dit mengsel samen met de kaneelpoeder en de kardemonpoeder fijn in een keukenmachine.
Ook lekker:
Quinoa taartjes met le petit dureavael en romero rozemarijn
Aubergineshakshuka lekker als onderdeel van een Mezze
Salade van linzen met harissa en limoen ensalada de lentejas con harissa y cal
Salsa van tomaat en avocado recept uit de mexicaanse keuken salsa de aguacate
Citrusmarinade marinado de naranja agria
Bobotie recept zuid afrikaanse keuken
Inspirerende kookworkshops
Ontdek de perfecte kookworkshop voor jou en je vrienden/collega’s!
Recepten / gerechten
Lokale keuken






































