Slakken tapas recept in amandelsaus caracoles en salsa de almendras

Ingrediënten

400 gr slakken ( vers of uit blik)
100 gr bacon in blokjes gesneden
100 gr amandelpoeder
1 eetlepel zoete paprikapoeder
1 dl sherry
2 rode paprika’s in blokjes gesneden
100 gr serrano ham in blokjes gesneden
3 tomaten in blokjes gesneden
1 ui fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
2 stuks laurierblad
1/4 bosje peterselie fijngesneden
Olijfolie
Zout en peper

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Slakken in een saus van amandel en bacon naar Spaans recept

Verhit de olijfolie in een pan en bak de knoflook en de uien kort aan.Voeg de baconblokjes toe en bak deze mee.Voeg de paprikablokjes, laurierblad en de tomaat toe en bak deze kort mee.Blus dit af met de sherry zet het vuur lager en voeg de slakken toe.Kook de paprika beetgaar en voeg dan de rest van de ingrediënten toe.Breng op smaak met zout en peper.