Slagroomtruffels maken

Ingrediënten

400 gr boter op kamertemperatuur
400 gr fondant
3 dl room
2 gepasteuriseerde eidooiers
merg van 1 vanillestokje

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Slagroomtruffels maken

Snij het vanillestokje  in de lengte door de helft  en schraap met een mesje het merg eruit voeg dit aan de boter toe.Doe de boter en het merg in een keukenmachine en laat dit  vijf minuten op halve snelheid opkloppen.Verwarm de fondant in een pannetje( niet heet) en voeg dit  aan de boter toe. Weer vijf minuten kloppen.Verwarm de room in een pannetje (niet te heet) en voeg dit onder voortdurend kloppen beetje bij beetje  aan het botermengsel toe.Laat dit weer vijf minuten op lage snelheid kloppen.Voeg de gepasteuriseerde eidooiers toe en evt. andere smaakstoffen.Spuit nu kleine bolletjes op vetvrij papier ongeveer 40 stuks en laat dit 4 uur in de koelkast rusten.Smelt pure chocolade met extra cacaoboter en zorg er voor dat het niet te heet is
Strooi een beetje cacaopoeder op een plateau en haal een voor een de boterbolletjes door de chocolade.Licht bestrooien met cacaopoeder