Sinterklaascake recept madeleine met taaitaai en chocolade
Meng suiker, eieren, bloem, speculaaskruiden, en bakpoeder in een kom. Voeg de gesmolten boter toe en roer dit goed door. Voeg dan de taaitaai en de witte chocolade toe en dek de kom af met plastic. Zet de kom in de koelkast en laat minimaal 1 uur doorkoelen. Vul de madeleine vormpjes met dit beslag en druk in elk vormpje wat karamelblokjes. Bak de sinterklaascake ( madeleine) af op 180c in ongeveer 12 minuten.
Met dit recept kun je eindeloos variëren in garnituur en smaken. De madeleine is een klein cakeje in de vorm van een Sint Jacobschelp. Van oorsprong komt de madeleine uit Frankrijk. Het is een vrij makkelijk cake om te maken zoals je in dit recept kunt zien. Het beslag kun je in de koelkast 2 dagen bewaren zo kun je op elk gewenst moment een vers cakeje bakken. Deze Sinterklaas cake gaat nooit vervelen en kun je het hele jaar eten.
Laat een reactie achter