Sinterklaas Chocoladetaart met speculaas roomtruffelvulling

Snij het vanillestokje in de lengte door de helft en schraap met een mesje het merg eruit. Voeg dit samen met de speculaaskruiden aan de boter toe. Doe de boter en het merg in een keukenmachine en laat dit vijf minuten op lage snelheid opkloppen. Verwarm de fondant in een pannetje( niet heet) en voeg dit beetje aan beetje aan de boter toe. Klop dit drie minuten zachtjes door. Verwarm de room in een pannetje (niet te heet) en voeg dit onder voortdurend kloppen beetje bij beetje aan het botermengsel toe. Meng dit op lage snelheid door elkaar en voeg een voor een de gepasteuriseerde eidooiers toe. Doe dan de speculaas slagroomtruffel vulling in een spuitzak en spuit dit tussen de chocoladecake.

Glaceer de chocoladetaart af met de speculaas chocolade glazuur.

Dit is een heerlijke Sinterklaas chocoladetaart voor 5 december. Na 5 december kun je volgens de Sint deze taart ook prima eten!

De slagroomtruffel vulling kun je ook gebruiken om slagroomtruffels van te maken. Doe de speculaas roomtruffel vulling in een spuitzak. Beleg een plateau met een stuk bakpapier. Spuit dan kleine bolletjes van de speculaas slagroomtruffel vulling en zet het plateau in de koelkast. Laat de slagroomtruffels 3 uur goed opstijven en haal door de pure chocolade. Bestrooi de truffels met wat cacaopoeder.

 

Laat een reactie achter