Sinaasappel donut recept uit de spaanse keuken roscos

Ingrediënten

700 gr bloem
2,5 dl olijfolie
250 gr suiker
2,5 dl sinaasappelsap
2 st eieren los geklopt
25 gr bakpoeder

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Zo maak je Roscos sinaasappel donuts uit de Spaanse keuken

Meng in een kom de bloem, bakpoeder, suiker, olijfolie en het sinaasappelsap tot een soepel elastisch deeg. Leg dit deeg op een met bloem bestoven werkbank en verdeel het in 25 stukjes. Vorm balletjes van de deeg stukjes en druk deze plat. Maak dan een gaatje in het midden en vorm er een donut van. Leg de donuts op een met bakpapier belegde bakplaat en smeer de bovenkant in met het los geklopte ei. Bak de donuts af op180c in ongeveer 20 minuten.