Shiitake op een japanse manier

Ingrediënten

400 gr verse shiitake steeltjes bijgesneden
4 eetlepels sojasaus
4 eetlepels mirin
1 eetlepel suiker
2 theelepels zwart sesamzaad gemengd met 1 theelepel gesnipperde bieslook

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Roerbak schotel van shiitake op een Japanse manier

Doe de shiitake in een ondiepe schaal. Meng de sojasaus, mirin, suiker en schep dit mengsel over de paddenstoelen.Laat de shiitake 10 minuten marineren in dit mengsel en giet ze dan af (bewaar de marinade).Schikt de shiitake op een licht met olie ingevette bakplaat en gril elke kant circa 6 minuten , besmeer tijdens het grillen de paddenstoelen met de marinade.Schik de shiitake in een klein kommetje of op een klein bordje, bestrooi met het zwarte sesam zaad- bieslook mengsel en serveer warm.