Shiitake in cederhout met citroen parelgortsalade en pistachepesto

Ingrediënten

350 gr grote shiitake paddenstoelen in 4e gesneden
4 st Cederhouten velletjes
100 gr snelkook parelgort
Rasp van 1 citroen
Sap van een citroen
1 eetlepels kappertjes
1 teentje knoflook fijngesneden
1 eetlepel citroenolie
1 sjalotten fijngesneden
1 eetlepel platte peterselie
1 recept pistache pesto
rasp van een citroen
Olijfolie om te bakken en voor de salade aan te maken
Zout en peper
Bindtouw

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Verhit olie in een pan bak de shiitake aan en voeg zout en peper naar smaak toe. Zet dan het vuur uit en laat de shiitake afkoelen. Kook de parelgort zoals aangegeven op de verpakking. Week ondertussen de velletjes cederhoud in ruim water. Als de parelgort gaar is haal deze dan van het vuur en giet af. Laat de parelgort goed afkoelen. Meng er dan de citroenrasp, citroensap, kappertjes, citroenolie,  knoflook, sjalot, peterselie en de olijfolie door. Breng op smaak met zout en peper.

Neem dan een velletje Cederhout en leg hier wat van de parelgortsalade op. Verdeel dan de gebakken shiitake over de parelgortsalade. Schep hier wat pistachepesto over en bind het hout dicht met wat bindtouw ( het moet een rolletje zijn ). Rooster de cederhoutpakketjes op de BBQ totdat de velletjes weer droog zijn. Haal de pakketjes dan van de BBQ en leg de pakketjes op een mooi bord. Knip de pakketjes dan open en lepel er evt nog wat pistachepesto overheen.