Shakshuka met aubergine VS Berliner Hoppel Poppel

Shakshuka met aubergine VS Berliner Hoppel Poppel

Is een traditionele gerecht uit Belijn waarin leftovers worden verwerkt. Eigenlijk kun je er van alles in doen wat je maar over hebt. Voor dit recept hebben wij als uitgangspunt de Aubergineshakshuka genomen. Er zijn verschillende recepten van waarin oa ook bietje en augurken in zitten. Je kun met een Berliner Hoppel Poppel eindeloos variëren door er andere kruiden en kaas aan toe te voegen. Ook kun je verschillende soorten vlees gebruiken die je over hebt van ander maaltijden. De Berliner Hoppel Poppel is een lunch of een diner gerecht.

500 gr gebraden worst ( soort) in plakjes gesneden
500 gr aardappels in blokjes gesneden en gekookt
2 st ui in dunne ringen gesneden
1 teentje knoflook fijn gesneden
1 doosje cericetomaatjes doormidden gesneden
1 dl tomaten pulp
10  st eieren
150 gr fetakaas
Peper
Olie
Ovenschaal

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Zo maak je Berliner Hoppel Poppel

Verhit de olie in een koekenpan en bak de uien en knoflook kort aan. Voeg dan de aardappels toe en bak deze mee. Voeg dan de worst toe en bak deze kort mee. Zet dan het vuur uit meng er de cericetomaat en tomatenpulp door en breng op smaak met peper. Stort dit mengsel dan in een terracotta schaal  en laat een paar minuten afkoelen. Druk dan 10 kuiltjes in de massa en breek in elk kuiltje een ei. Verkruimel de feta over de eieren en bak de schotel in 15 minuten af in een oven van 200c.