Schuim van marsepein kidde recept voor sinterklaas dessert

Ingrediënten

2 dl slagroom
2 dl melk
50 gr marsepein
20 gr poedersuiker
5 gr gelatine
2 el amandelsiroop monin
1 dl amandellikeur ( Rutte)

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Schuim van marsepein kidde recept voor sinterklaas dessert

Week de gelatine in een kom koud water. Doe de melk met de marsepein in de keukenmachine en draai glad. Zet dan de keukenmachine uit de druk de marsepein melk door een zeef en bewaar in een kom. Verwarm de amandellikeur en los hierin de gelatine op. Meng dit met de marsepein melk goed door en laat even afkoelen. Voeg dan de slagroom, poedersuiker en de amandelsiroop toe en meng dit goed door. Vul een kidde van een halve liter met de marsepein schuim mengsel  druk er een gaspatroon op en zet de kidde minimaal 3 uur in de koelkast om door te koelen. Heerlijk in combinatie met speculaasrijst en pepernoten. Marsepein heb je in heel veel verschillende kwaliteiten. Goedkope marsepein wordt bijvoorbeeld van witte bonenmeel, amandelextract en suiker gemaakt. Gebruik voor dit recept wel de beste kwaliteit die je kunt kopen.