Scheermesjes in gefermenteerde zwarte bonen saus met chili peper

Week de gefermenteerde bonen in lauwwarm water ( +/- 10 minuten). Snij de knoflook in kleine stukjes en doe deze in een vijzel. Maak de gember schoon rasp deze met een fijne rasp en doe ook in de vijzel. Giet dan de gefermenteerde bonen op een zeefje en doe de bonen ook in de vijzel. Stamp dit tot een gladde pasta en doe in een kommetje.

Spoel de scheermesjes 10 minuten onder koud water.  Vul dan een kom met koud water en zout en laat de scheermesjes daar 10 minuten in weken. Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Giet na 10 minuten de scheermesjes op een zeef en blancheer de scheermesjes kort. Haal ze dan uit de pan en laat afkoelen.

Als de scheermesjes goed afgekoeld zijn moeten ze schoongemaakt worden. Dit  kun je het beste onder een beetje stromend water doen. Verwijder het uiteinde ( een soort zwart zakje) van het witte vlees van het scheermesje. Mocht er zand loskomen dan spoel je dat gelijk met het koud water weg.

Meng voor de saus alle ingrediënten door elkaar in een kom.

Verhit olie in een wok en bak de chilipeper kort aan. Voeg dan de gefermenteerde bonenpasta toe en bak deze kort mee. Voeg dan de schoongemaakt scheermesjes toe en bak deze kort mee. Men er dan de saus door en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur uit leg de scheermesjes in gefermenteerde zwarte bonen saus met chili peper op een mooi bord en garneer af met de korianderblaadjes.

Mocht je scheermesjes niet kunnen vinden dan kun je voor dit recept ook vongole, kokkels of mosselen gebruiken. De stap van het blancheren hoef je dan niet te doen.

 

Laat een reactie achter