Schaaldierenbouillon met kruiden canh ngao

Ingrediënten

500 gr schelpdieren bv Vongole
4 sjalotten op de mandoline in de lengte gesneden
3 tomaten zonder het velletje en de zaden in blokjes gesneden
½ ananas schoongemaakt en in kleine blokjes gesneden
1 theelepelzout
2 theelepels suiker
1 eetlepel vloeibare tamarinde
1 rode peper zonder het zaad fijngesneden
½ bosje dille fijngesneden
2 eetlepels vissaus
4 stuks bosui fijngesneden
Sap van 1 limoen
1 theelepel zwarte peper gemalen
100 gr gekookte rijst
zout en peper
zonnebloemolie

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Bouillon van schaaldieren met kruiden naar Vietnamees recept

Verhit de olie in een pan en bak de sjalotten kort aan. Voeg dan de ananas, tomaten en het zout toe en bak dit kort mee. Meng er dan de bouillon, tamarinde, peper en dille toe door en breng dit aan de kook. Voeg dan de schelpdieren toe dek de pan af en kook de schelpdieren gaar. Haal de deksel van de pan en voeg de vissaus, bosui, zwarte peper en limoensap toe en breng op smaak met zout en peper en serveer met de gekookte rijst.