Saus voor de karamel gemberkip recept uit de vietnamese keuken

Ingrediënten

300 gr suiker
3 eetlepels water
4 eetlepels Nuoc Mam ( Vietnamese vissaus )
5 dl kippenbouillon
1 rode peper fijn gesneden
3 eetlepels limoensap
1 kaneelstokje
Peper uit de molen

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Saus voor de karamel gemberkip recept uit de Vietnamese keuken

Doe de suiker samen met het water in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat de suiker langzaam karamelliseren totdat deze goudbruin is. Blus de karamel nu af met de bouillon en breng dit aan de kook. Zet dan het vuur lager en voeg de vissaus, rode peper, limoensap en kaneel stokje toe. Laat dit 5 minuten zachtjes door pruttelen en haal dan de pan van het vuur. Ga nu verder met de gemberkip. Verhit een Tefal pan op het vuur en bak het gemarineerde kippenvlees kort aan. Doe dan de kip in een ovenschaal en voeg de karamelsaus toe.Gaar de kip verder in een oven van 180c voor ongeveer 12 minuten.

Serveer er witte rijst bij.