Satésaus recept thaise keuken

Ingrediënten

1 teentje knoflook gepeld
½ bosje koriander
2 eetlepel olie
½ eetlepel rode kerriepasta ( recept staat op de site)
2 dl kokosmelk
3 eetlepels geroosterde en fijngemalen pinda’s
2 eetlepel suiker
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
3 eetlepel vissaus

koken met vis

Vis workshop keukenvuur

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Het recept voor het maken van sate uit de Thaise keuken

Bereiding:
Plet knoflook en koriander fijn in een vijzel.Verhit de olie in een wok ( pan )voeg knoflook, korianderpasta en rode kerriepasta toe en roerbak dit 30 seconden. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.Voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe en laat dit 5 minuten zachtjes koken blijf wel roeren)zodat de fijngemalen pinda´s niet aan de bodem van de wok ( pan ) gaan kleven en verbranden.Neem de saus van het vuur en laat afkoelen.