Sate van varkensvlees recept uit de indonesische keuken sate pentoel

Ingrediënten

500 gr gehakt half om half
1 theelepel sambal oelek
1 theelepel ketoembar
3 teentjes knoflook fijngesneden
1 theelepel djahé
1 theelepel goela djawa
2 eetlepels ketjap manis
1 eetlepel tamarinde
5 eetlepels dikke santen
2 eetlepels kokos
2 eieren
Zout

Indonesische kookworkshop

leer Indonesische koken
  • Inclusief (alcoholische) consumpties
  • minimaal 10 deelnemers

Normaal: 70 euro p.p.

Nu: 65 euro p.p.

Bereiding

Sate van varkensvlees naar Indonesische recept Sate Pentoel

 

Meng alle ingrediënten in een kom en laat dit 15 minuten marineren.Maak van de gehaktmix balletje ter grote van een walnoot en rijg dit op een bamboestokje.Bak de saté gaar in de oven en of in een pan.