Sate van varkensvlees recept uit de Indonesische keuken Sate Pentoel

Sate van varkensgehakt naar Indonesische recept

Sate van varkensvlees naar Indonesische recept Sate Pentoel

 

HOE MAAK JE DIT GERECHT?

Ingrediënten:
– 500 gr gehakt half om half
– 1 theelepel sambal oelek
– 1 theelepel ketoembar
– 3 teentjes knoflook fijngesneden
– 1 theelepel djahé
– 1 theelepel goela djawa
– 2 eetlepels ketjap manis
– 1 eetlepel tamarinde
– 5 eetlepels dikke santen
– 2 eetlepels kokos
– 2 eieren
– Zout

Sate van varkensvlees naar Indonesische recept Sate Pentoel

Bereiding:

Meng alle ingrediënten in een kom en laat dit 15 minuten marineren.

Maak van de gehaktmix balletje ter grote van een walnoot en rijg dit op een bamboestokje.Bak de saté gaar in de oven en of in een pan.

Neem contact op!
Misschien vind u dit ook wel leuk
Thaise kookworkshop volgen
Thaise Pomelo salade met cashewnoten uit Chang Rai
lokale markt Siep Raep Cambodja
Roergebakken biefstuk met Kampot peperkorrels Cambodjaans gerecht
lokale markt Siep Raep Cambodja
Citroengras galanga Kroeung smaakmakers uit de keuken van Cambodja
lokale markt Siep Raep Cambodja
Salade van Jackfruit met oesterzwammen en basilicum naar Cambodjaanse recept