Hang een zeef boven een kom. Leg in de zeef een schone theedoek en giet daar de yoghurt in.Vouw de theedoek dan dicht en leg er bv een theekopje op. Zet de kom dan in de koelkast en laat de yoghurt goed uitlekken ( ongeveer 2 uur).
Het vocht dat onderin de kom valt noem je wei. Dit kun je evt weer gebruiken voor een fermentatieproces.
Snij ondertussen de paneer in blokjes en bestrooi deze met wat zout. Als de yoghurt goed uitgelekt is voeg er dan de gemberknoflookpasta, paprikapoeder, garam masala poeder en gerookte paprikapoeder aan toe en meng dit goed door. Voeg er dan de in blokjes gesneden paneer aan toe meng dit voorzichtig door en laat minimaal 1 uur marineren. Haal dan de paneer uit de marinade en druk deze voorzichtig door de gebroken roze peperkorrels. Rijg de paneer dan aan de satépennen en rooster kort aan allebei de kanten op de BBQ. Het beste resultaat krijg je als je de pennen op een plaat roostert, bv een skillet. Mocht je de sate niet op de BBQ willen doen dan kun je deze ook in de oven onder de grilstand roosten. Als het gerecht klaar is druppel er dan nog wat limoensap over. Lekker met tamarinde chutney
Zelf paneer maken is niet heel moeilijk en leuk om te doen. Zo maak je paneer